Huidverstrakking en lifting zonder chirurgie

PlexR is een effectief corrigerende methode in huidveroudering. Deze plasma-methode, ook bekend als Soft Surgery, reduceert overtollige huid en werkt doeltreffend tegen problemen als gevolg van huidveroudering. De behandeling is geschikt voor alle leeftijden (18+) en elk huidtype en te boeken bij Next Cosmetic Clinics.

Wat is PlexR?

PlexR heet officieel de PlexR Plasma Methode maar wordt ook wel PlexR Soft Surgery genoemd. Het is een corrigerende medisch-esthetische gezichtsbehandeling die uitsluitend wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide cosmetische artsen. De PlexR is geen chirurgische ingreep maar bereikt wel vergelijkbare resultaten op cosmetisch vlak. Het wordt dan ook als het alternatief voor cosmetische chirurgische beschouwd. Deze doeltreffende methode in huidverstrakking wordt nu ook door de cosmetische artsen van Next Cosmetic Clinics uitgevoerd.

Toepassingen

 • Ooglidcorrecties en ooglidlifting
 • Rimpelverwijdering, ook voor kraaienpootjes en rokerslijntjes
 • Wenkbrauwlift
 • Facelift
 • Pigmentvlekken, striae, ouderdomsvlekken, littekens en acne
 • Huidverstrakking bij o.a. onderkin en hals
 • En veel meer…

Huidverstrakking met PlexR

PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat door de ionisatie van gasmoleculen in de lucht. Een complex en technisch verhaal maar het komt erop neer dat net boven de huid een luchtlaag ontstaat met geladen plasma. Die laag verdampt (sublimeert) de bovenste laag van de huid. Er is hierbij geen direct contact met de huid. Doordat de PlexR puntsgewijs de huid ‘aanraakt’, kan de arts heel gericht per zone de huid behandelen. In reactie op de verdamping van die bovenste huidlaag, trekken de elastische huidvezels samen. Dit zorgt voor een direct liftend effect. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren maar is ook niet geheel pijnloos. Een verdovingscrème kan voorafgaand aangebracht worden.

Voordelen van een PlexR-behandeling

 • Geen chirurgie dus ook geen littekens, bloedingen of hechtingen
 • Langdurig resultaat
 • Jonger uiterlijk en een verbeterde huid
 • Natuurlijke huidveroudering wordt afgeremd
 • Veilige methode in huidcorrectie die heel gericht wordt toegepast

Zo werkt de PlexR-behandeling

De PlexR-behandeling wordt uitgevoerd door een van onze BIG-geregistreerde cosmetische artsen. Je maakt eerst een afspraak voor een consult waarbij we je adviseren welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid en passend bij jouw wens. Wordt het de PlexR-behandeling, dan maken we vooraf een 3D-foto. Eventueel kan een verdovende crème aangebracht worden. De behandeling zelf duurt ongeveer een kwartier.

Belangrijk vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om de te behandelen huid in een optimale conditie te krijgen. Bij huidirritaties, ontstekingen of een zongebruinde huid kan de behandeling niet uitgevoerd worden. Wij adviseren daarom om vanaf 2 weken voor de behandeling géén huidpeelingcrèmes meer te gebruiken. Vanaf een week voor de behandeling raden we aan om een korte kuur van Arnica-tabletten te nemen. Dit heeft een anti-zwellingseffect. Deze kuur kan worden voortgezet tot enkele dagen na de behandeling.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan het behandelde gebied gekoeld worden met koude kompressen. De dagen erna kunnen eventuele zwellingen ook nog gekoeld worden met bijvoorbeeld koude, vochtige gaasjes (niet uit de vriezer!). Deze gaasjes mogen niet nat zijn en moeten niet langer dan maximaal 10 minuten op de gevoelige plekken liggen. Verder is het na de behandeling belangrijk om in de eerste week de zon te vermijden. Daarna moet voor een periode van zeker 6 weken de behandelde huid extra goed beschermd worden tegen zonlicht en UV-straling. Gebruik hiervoor een hoge zonnefactor. Na de behandeling kan de huid gezwollen en wat rood zijn. Dit trekt vanzelf weg.

Korstjes na een PlexR-behandeling

Kenmerkend voor een PlexR-behandeling zijn de vele korstjes die zullen ontstaan. Dit is een belangrijk onderdeel van het helingsproces, hieronder ontstaat namelijk de nieuwe, jonge huid. De korstjes mogen er dan ook niet afgehaald worden. Ze moeten er vanzelf afvallen, dit gebeurt meestal 5 tot 10 dagen na de behandeling. Zorg er dus ook voor dat de behandelde huid de eerste dagen niet nat wordt. Worden de korstjes er toch te vroeg vanaf gehaald, dan is het behandelde gebied niet goed hersteld en kan het langdurig rood blijven. Uiteindelijk verdwijnt deze roodheid wel.

Huidverzorging

Zodra de korstjes verdwenen zijn, moet de huid goed verzorgd worden. Dit kan met een herstellende dagcrème of emulsie. Ook is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen zonlicht en UV-straling. Voorkom zeker in de eerste dagen na de behandeling blootstelling aan de zon en gebruik daarna een hoge factor om ongewenste hyperpigmentatie op de behandelde plekken te voorkomen. Die hoge factor, in bijvoorbeeld een foundation of goede zonnebrandcrème, moet gedurende de hele dag ruim op de behandelde plekken aangebracht zijn. Deze bescherming van de huid duurt ten minste 6 weken, maar langer wordt aangeraden. De cosmetisch arts zal na de behandeling nog persoonlijk advies geven en waar nodig aanvullende producten adviseren.

Direct en langdurig effect

De eerste resultaten zijn al direct zichtbaar maar ook na de PlexR-behandeling werkt de huidverbetering nog door. Onderzoek heeft aangetoond dat in de weken erna er een duidelijke toename van collageen is. Hierdoor vertraagt de huidveroudering en huidverslapping en ziet de huid er steviger, gelift en jonger uit. Het uiteindelijke resultaat wordt na 6 tot 8 weken bereikt. Het effect is blijvend totdat onder invloed van de natuurlijke huidverouderingsprocessen, de huid weer langzaamaan verslapt.

Wat kost een PlexR-behandeling?

Ook deze behandeling bij Next Cosmetic Clinics is maatwerk. Wat een behandeling met PlexR kost, zal de arts je na het consult kunnen vertellen. Voor een indicatie van de kosten kijk je vast in het overzicht van onze prijzen.

Tarieven

Frons

1 behandeling

€ 220

Kraaienpootjes

1 behandeling

€ 300

Bovenlip

1 behandeling

€ 300

Neuslippenplooi

1 behandeling

€ 300

Decolleté

1 behandeling

€ 450

Actieve acné

1 behandeling

€ 250

Overtollige huid bij de oren

1 behandeling

€ 350

Bovenooglidcorrectie

zonder snijden

€ 400

Onderooglidcorrectie

zonder snijden

€ 300

Wenkbrauwlift

1 behandeling

€ 300

Halslift

kleine zone

€ 300

Halslift

medium zone

€ 450

Halslift

grote zone

€ 250

Mini facelift

1 behandeling

v.a.€ 700

Moedervlek/pigmentvlek/ litteken

light

€ 120

Moedervlek/pigmentvlek/ litteken

medium

€ 180

Moedervlek/pigmentvlek/ litteken

intens

€ 220

Striae/verslapte huid

kleine zone

€ 300

Striae/verslapte huid

medium zone

€ 450

Striae/verslapte huid

grote zone

€ 650

Kies voor de uitstraling die bij jou past en
boek nu een behandeling bij Next Cosmetic Clinics.