B12-injectie, bij Next Cosmetic Clinics in Rotterdam

Een tekort aan vitamine B12 kan veel klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid of hoofdpijn. Heb jij daar last van? Dan kan een B12-injectie de oplossing zijn. Zo’n vitamine-injectie is een echte energieboost en ondersteunt je immuunsysteem. Bij Next Cosmetic Clinics in Rotterdam kun je nu terecht voor een effectieve vitamine B12-injectie.

B12, essentieel voor een gezond lichaam

Voor een gezond en vitaal lichaam is vitamine B12 essentieel. Het is nodig voor de aanmaak van DNA en van rode bloedcellen. Die laatste heb je nodig om het zuurstof via het bloed te vervoeren. B12 is ook nodig voor een goede werking van de zenuwen. Deze vitamine stimuleert de energie, zorgt voor een beter geheugen en kan helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen.

Bij vegetarisch of veganistisch dieet

Ondanks dat het zo belangrijk is, wordt vitamine B12 niet door het lichaam zelf aangemaakt. Om deze vitamine binnen te krijgen, moet het worden opgenomen uit het eten. B12 komt voor in vlees, vis en zuivel zoals kaas en eieren. Wie een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, loopt dus meer risico op een B12-tekort.

Oorzaken B12-tekort

Behalve door het eten van voornamelijk plantaardige voeding, kan een te laag B12-niveau ook ontstaan door:

 • Te hoge, dagelijkse consumptie van alcohol
 • Chronische ontstekingen in het maagslijmvlies
 • Veelvuldig gebruik van lachgas
 • Bepaalde medicijnen
 • Hogere leeftijd

Klachten bij een B12-tekort

Een tekort aan B12 kan heel veel klachten veroorzaken, neurologisch, cognitief en veel meer. Een paar klachten die bij een B12-tekort kunnen voorkomen zijn:

 • Tintelingen of minder gevoel in vingers of voeten
 • Duizeligheid of het gevoel flauw te vallen
 • Hartkloppingen
 • Geheugenproblemen
 • Hoofdpijn

 • Ontstekingen, bijvoorbeeld aan het tandvlees
 • Vermoeidheid en een algeheel gevoel van malaise

Injecties of tabletten met vitamine B12?

Een tekort aan B12 kun dus je maar beter voorkomen. Of zo snel mogelijk effectief aanpakken. En dat kan met een vitamine-injectie met B12. Door deze essentiële vitamine met een injectie direct in de spier toe te dienen, wordt het sneller en ook 100% opgenomen in het lichaam. Bovendien is het met een vitamine-injectie mogelijk om in een keer een hoge dosering toe te dienen die daardoor ook langer effect heeft. Dit is een groot voordeel ten op opzichte van tabletten.

Hydrocobamine injectie

Heb je gehoord over een ‘hydrocobamine injectie’? Weet dan dat dit eigenlijk hetzelfde is. Hydrocobamine vult de B12-tekorten in het lichaam aan. Het is een andere benaming voor een vitamine B12-injectie maar heeft hetzelfde effect.

Bijwerkingen

Een vitamine B12-injectie leidt zelden tot bijwerken. De injectie zelf kan even een gevoelige plek veroorzaken op de plaats waar de prik is gezet. Dit trekt snel weer weg. In enkele gevallen kan er wat uitslag op het lichaam voorkomen en soms jeuk als gevolg van een allergische reactie. Gebeurt dit bij jou na de vitamine B12-injectie? Neem dan meteen contact met jouw behandelend arts bij Next Cosmetic op.

B12-injectie, ook voor jou?

Eet jij vegetarisch of veganistisch? Dan is het sowieso belangrijk om je voeding aan te vullen met de noodzakelijke vitamines en mineralen die je door jouw dieet niet als vanzelf naar binnen krijgt. Maar ook als je wel vlees, vis en zuivel eet, kun je een tekort aan B12 opbouwen. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van maag-darmklachten of al wat ouder bent. Of omdat jouw lichaam niet alle benodigde voedingsstoffen goed opneemt. Met een injectie wordt de toegediende vitamine wel goed opgenomen, direct en maximaal. Je profiteert met een B12-injectie dus optimaal van de toegevoegde waarde die deze vitamine jouw lichaam biedt.

Vitamine B12-injectie in Rotterdam

Bij Next Cosmetic Clinics in Rotterdam staat ons ervaren team voor je klaar met verschillende vitamine-infusen. Of je nu B12 nodig hebt of een ander vitamineshot om jouw lichaam, energie of huid een boost te geven, je vindt het bij ons. Wil je weten wat wij jou adviseren of wat mogelijk is? Vraag het ons gerust. Of boek meteen een vitamine-infuus en we bespreken in onze kliniek of je een B12-injectie nodig hebt of een van de andere vitamineboosts!